1 1

23.09.2024

GLORIA SPORTS ARENA’DA DÜZENLENEN, FIBA BASKETBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ ELEME TURNUVASI TAMAMLANDI!

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi normal sezonuna katılacak son dört takımın belirlendiği eleme turu, 17-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’daki Gloria Sports Arena’da gerçekleşti. Avrupa’dan toplam 24 takımın kıyasıya mücadele ettiği bu prestijli organizasyonda, Türkiye’yi temsil eden Aliağa Petkimspor, gösterdiği üstün performansla adını Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran takımlardan biri oldu.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi Eleme Turnuvası, Gloria Sports Arena’da Büyük Heyecanla Tamamlandı!

17-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Gloria Sports Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilen FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi Eleme Turnuvası, Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) ve Smart Casual Event iş birliğiyle büyük bir heyecana sahne oldu. Organizasyonda Türkiye'den Aliağa Petkimspor, PAOK Mateco (Yunanistan), Cholet Basket (Fransa), Heroes den Bosch (Hollanda), ve birçok Avrupa ekibi olmak üzere toplamda 24 takım mücadele etti.

Turnuvada Türkiye temsilcisi Aliağa Petkimspor, çeyrek finalde Heroes den Bosch’u 92-72, yarı finalde Cholet Basket’i 76-70 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Yunanistan ekibi PAOK Mateco ile karşılaşan temsilcimiz, 79-69'luk skorla galip gelerek Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Diğer gruplardan SL Benfica (Portekiz), Telekom Baskets Bonn (Almanya) ve ERA Nymburk (Çekya) takımları da gruplarında şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandılar.

Aliağa Petkimspor’un Rakipleri Belli Oldu!

Bu tarihi zaferle Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda mücadele edecek. Rakipleri arasında Unicaja (İspanya), Filou Oostende (Belçika) ve King Szczecin (Polonya) bulunuyor. Aliağa Petkimspor, bu başarıyla Türkiye'yi bu organizasyonda temsil eden dördüncü takım oldu.

İLETİŞİM